FR NL
News Baloise keurt Climate Roadmap goed
4 oktober 2023. Baloise onderschrijft de doelstellingen uit het Klimaatakkoord van Parijs en ondersteunt de inspanningen van Zwitserland en de Europese Unie (EU) om de netto-nuldoelstelling tegen 2050 te halen. Om dat traject te plannen, heeft Baloise voor zichzelf al een Climate Roadmap opgesteld.
Meer weten over duurzaamheid

"Baloise is al ongeveer 160 jaar een betrouwbare partner voor alle partijen die bij het bedrijf betrokken zijn. Baloise heeft sinds 1999 een eigen missieverklaring over milieu en in de afgelopen jaren is die voortdurend uitgebreid in verschillende richtingen. Met de goedgekeurde Baloise Climate Roadmap bepalen we hoe we onze klimaatdoelstellingen willen bereiken binnen het kader van ons waardecreatiemodel. Het is de bedoeling om onze uitstoot van broeikasgassen te verminderen en zo ons steentje bij te dragen aan de bescherming van het klimaat."

De Raad van Bestuur van Baloise keurt de Baloise Climate Roadmap goed

De Baloise Climate Roadmap die in de Raad van Bestuur van de groep Baloise goedgekeurd werd, beschrijft een volgende fase in ons streven naar meer duurzaamheid. Baloise onderschrijft de doelstellingen uit het Klimaatakkoord van Parijs en ondersteunt de inspanningen van Zwitserland en de Europese Unie (EU) om de netto-nuldoelstelling tegen 2050 te halen.

Baloise heeft haar uitstoot als bedrijf sinds 2000 al met meer dan 75 procent verminderd. In een volgende stap wil Baloise die uitstoot tegen 2030 nog eens met 25 procent verminderen ten opzichte van 2022.

De grootste hefboom die we hebben om de gevolgen van de klimaatverandering te beperken, bestaat erin om investeringen en verzekerde risico's te beheren op basis van klimaatcriteria. Dit vereist een uitgebreide hoeveelheid gegevens van goede kwaliteit en die zijn nu nog niet voldoende beschikbaar. Daarom wil Baloise eerst een kwalitatieve gegevensbasis opbouwen en tegen 2025 op basis daarvan reductiedoelstellingen bepalen voor haar beleggings- en verzekeringsportefeuilles.

Meer weten over duurzaamheid
Meer nieuws