FR NL
News Baloise onthult pleisterportret Nina Derwael in aanloop naar WK Turnen in Antwerpen De weg naar succes - Every Victory is Made of Thousands of Hard Lessons
18 september 2023. In de aanloop naar het WK Turnen in Antwerpen (30 september tot 8 oktober 2023) brengt verzekeringsmaatschappij Baloise een 8-delige online docureeks ‘De weg naar succes’ uit. Enkele turners van Baloise Team BELGYM vertellen hoe ze de balans vinden tussen topsport en het dagelijkse leven. Als afsluiter van deze reeks werd vandaag een portret van Nina Derwael onthuld, gemaakt uit tienduizenden pleisters.
Pleisterportret Nina Derwael Pleisterportret Nina Derwael png - 281 KB

Een goede balans vinden tussen turnen op het hoogste niveau en het dagelijkse leven is niet altijd vanzelfsprekend. De online reeks behandelt verschillende maatschappelijke thema’s en laat zien hoe onder meer wereld- en Olympisch kampioene Nina Derwael, vice-Europees kampioen Maxime Gentges, bronzen Lisa Vaelen en Maellyse Brassart omgaan met successen en tegenslagen. Sinds augustus werd er wekelijks een nieuwe aflevering online geplaatst.

Als apotheose van deze reeks onthulde Baloise vandaag een reuzeportret van Nina Derwael in de Stadsfeestzaal in Antwerpen. Het kunstwerk van ongeveer 35 m² is ontworpen door het streetartcollectief Puncheur (PNCHR) en gemaakt uit 33.246 pleistertjes. Ook een topprestatie dus! De pleisters symboliseren het vallen en opstaan van Nina en haar teamgenoten op hun weg naar succes. Dit verhaal sluit ook aan op onze campagne: 'Soms gaat het goed. Soms leer je bij'.

Steun voor talentontwikkeling

"We zijn trots op onze atleten. Nina Derwael is al sinds 2021 onze ambassadrice en we staan altijd achter haar, ook wanneer ze door moeilijkere periodes gaat zoals nu met haar schouderblessure. Sinds dit jaar ondersteunen we ook de nationale werking van de Koninklijke Belgische Turnbond (KBT). Dit voor breedte-, competitie- en topsport. We ondersteunen hierbij alle turners, van beginners tot seniors. Met het WK Turnen dat binnenkort start in Antwerpen, supportert Baloise volop voor de gymnasten van Baloise Team BELGYM, maar we supporteren evengoed voor elk opkomend turntalent."

Samen met het kunstenaarscollectief Puncheur bracht Christophe Hamal, CEO van Baloise in België, de laatste pleisters op het kunstwerk aan.

Samen met de KBT en haar regionale federaties Gymfed (Vlaanderen) en FfGym (Fédération Wallonie-Bruxelles), wil Baloise mensen inspireren en jong talent de kans geven om in een positieve en professionele omgeving door te groeien naar de (wereld)top.

Baloise en Puncheur kijken zoals alle fans uit naar de start van het WK.

"Als artiest is het een eer om dit portret te maken. Nina Derwael is een icoon en een rolmodel voor haar generatie. Met dit portret willen we haar talent, maar ook vooral haar doorzettingsvermogen vieren en anderen inspireren om hun eigen dromen net zo vastberaden na te jagen. "It's never crowded along the extra mile"."

Praktisch

Het portret van Nina Derwael zal van maandag 18 september tot en met zaterdag 7 oktober (eind van het WK) in de Stadsfeestzaal hangen.
De Stadsfeestzaal is heel eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. De ingangen zijn gelegen op de Meir (78) en Hopland (31). Open van maandag tot zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur (op vrijdag tot 21.00 uur) en ook op zondag 1 oktober van 10.00 tot 18.00 uur.

Meer info
Online docureeks 'De weg naar succes'
Koninklijke Belgische Turnbond
Puncheur

Pleisterportret Nina Derwael Pleisterportret Nina Derwael png - 281 KB
Meer nieuws