FR NL
News Vice-Europees turnkampioen Maxime Gentges nieuwe ambassadeur van Baloise
28 september 2023. Baloise heeft een nieuwe ambassadeur. Met veel trots en enthousiasme stellen we je graag voor aan Maxime Gentges, vice-Europees turnkampioen op het paard met bogen en nu dus ook ambassadeur van Baloise. De sympathieke Waalse gymnast zal Baloise de komende jaren vertegenwoordigen. Net als ambassadrice Nina Derwael zal hij het brede publiek informeren over waar Baloise als verzekeraar voor staat.

Talentontwikkeling en professionalisering. Het zijn twee pijlers waar verzekeraar Baloise sterk op inzet. Dat vertaalt zich ook in de sportsponsoring die ze doet. Sinds begin dit jaar steunt Baloise de werking van de Koninklijke Belgische Turnbond (KBT). ‘Nina Derwael is al sinds 2021 ambassadrice van Baloise’, zegt Christophe Hamal, CEO van Baloise. ‘Zij krijgt nu het gezelschap van Maxime Gentges, vice-Europees turnkampioen op het paard met bogen.’

Baloise leerde Maxime Gentges door de samenwerking met de KBT. Zo was Maxime bijvoorbeeld al te zien in de online docureeks ‘De weg naar succes’ over de getalenteerde turners van Baloise Team BELGYM, de Belgische top van het toestelturnen.
Hij zal nu samen met Nina Derwael een complementair ambassadeurs-duo vormen voor Baloise.

"Maxime heeft een mooi topsporttraject doorlopen bij de Waalse gymnastiekfederatie FfGym en is doorgegroeid tot een van de sleutelfiguren van Baloise Team BELGYM. Ook de combinatie met zijn studies is bewonderenswaardig. Hij is een rolmodel voor veel jongeren, of ze nu aan gymnastiek doen of niet. Hard work pays off. Maxime past perfect bij onze organisatie. Met deze samenwerking vervolledigen we ook ons sponsordossier in Wallonië. We zijn verheugd hem als nieuwe ambassadeur van Baloise te mogen verwelkomen."

Ook Maxime is enthousiast.

"Baloise steekt veel tijd en energie in haar partnerships en zet de turnsport in de kijker. Ideaal om met zo’n partner te kunnen samenwerken. Ik kijk ernaar uit om, samen met Baloise, mensen te kunnen inspireren en begeleiden."

Wist je dat Maxime …

  • de eerste Belgische mannelijke gymnast is die eremetaal behaalde op een groot kampioenschap?
  • afstudeerde als handelsingenieur aan de Universiteit van Bergen? (FR: master en sciences de gestion, UMons)
  • zelf ook training geeft aan jongeren als gymnastiekcoach bij het Centre de Haut Niveau in Bergen?
  • zijn verhaal rond de weg naar succes vertelt in onze online docureeks 'De weg naar succes'?
Meer nieuws