Je spaargeld laten renderen? Dat kan op verschillende manieren.
*Financiële buffer: die is afhankelijk van je inkomsten en je uitgaven. Vaak wordt aangeraden om minstens drie- tot zesmaal je maandelijkse netto-inkomen als reserve op je spaarrekening te hebben. bron wikifin
Dat kan met tak21
- Een veilig alternatief
- Een gewaarborgde technische rentevoet
- Eventueel met een jaarlijkse winstdeelname
Dan kun je kiezen voor een tak23-product
- Geen gegarandeerd rendement
- Maar wel kans op een potentieel hoger rendement
- Volledige terugbetaling kapitaal niet gegarandeerd
- Tak21 (gewaarborgde interestvoet) en tak23 (beleggingsfondsen) in één contract.
- Vandaar de naam: 21 + 23 = 44.
- Veiligheid in combinatie met een potentieel hoger rendement.
Tak26-product
- Beleg met een vast rendement voor een vaste periode
- Het gaat om een kapitalisatieproduct: de interesten komen elk jaar bij het kapitaal en brengen op hun beurt ook interesten op
- Bijstortingen zijn niet mogelijk.
Redenen om te beleggen kunnen sterk variëren: een eigen woning, een tweede verblijf, aanvullend pensioenkapitaal. Of om de kinderen later op weg te helpen in het leven.
Beschik je over een bedrag dat je gerust een aantal jaren kunt missen? Weet dan dat je in functie van jouw reden om te beleggen, kunt opteren voor beleggingen met verschillende looptijden en verschillende strategieën.
Wil je ook beginnen met beleggen? Via deze website kun je niet starten met beleggen. Bij je onafhankelijke makelaar wel. Hij of zij geeft je graag advies op maat.
Heb jij de radiospot al gehoord?
Bekijk dan samen met je makelaar de beleggingsopties van Baloise. En ontdek welke producten passen bij jouw beleggingsprofiel.
Heb je al een beleggingsverzekering lopen bij Baloise?
Hier vind je meer informatie over de beleggingsfondsen en vermogensbeheerders waarvoor je gekozen hebt.
Deze informatie over onze beleggingsfondsen heeft alleen als doel om klanten die in een tak23-fonds belegd hebben, actuele informatie te bezorgen.
We selecteerden beleggingsfondsen van diverse fondsbeheerders. We kozen voornamelijk aandelen- en gemengde fondsen met een doorgedreven spreiding van de beleggingen in portefeuille.
Deze beleggingsfondsen vormen het tak23-gedeelte van onze spaar- en beleggingsverzekeringen.
Wil je een polis nemen?
Bekijk dan eerst de EID-fiches om je grondig te informeren. De Europese SFDR-verordening voorziet daarnaast ook in precontractuele documentatie - de SFDR-fiche - voor elk fonds dat zich kwalificeert als een duurzaam fonds. Bekijk de SFDR-fiches om je grondig te informeren over de duurzaamheidskenmerken van een fonds.
Marktrisico
- De waarde (of koers) van tak23-fondsen is onderhevig aan marktschommelingen door diverse economische evoluties. De koers kan daardoor stijgen of dalen ten opzichte van de koers die van toepassing was op het moment dat je je geld belegde. Je kunt dus een winst of een verlies realiseren bij de verkoop van jouw tak23-fonds. Als verzekeringnemer draag je zelf het financiële risico dat hieraan verbonden is.
Risico’s van het fondsbeheer
- Tak23-fondsen zijn ook onderhevig aan risico’s als gevolg van de beleggingsstrategie van de fondsbeheerder. Hierdoor bestaat het risico dat het beheer, ondanks de professionele deskundigheid van de fondsbeheerder, niet steeds het verwachte resultaat oplevert.
Kredietrisico
- Na toepassing van het wettelijk voorrecht, loopt de verzekeringnemer bij faillissement van Baloise het risico dat hij zijn opgebouwde reserves (kapitaal) niet, of slechts gedeeltelijk terugkrijgt.
Wettelijk voorrecht
- De reserve van elk afzonderlijk tak23-fonds vormt, elk op zich, een bijzonder vermogen dat afzonderlijk wordt beheerd binnen de activa van Baloise. Als Baloise failliet zou gaan, wordt dit bijzonder vermogen bij absolute voorrang aangewend voor het nakomen van de verbintenissen tegenover de verzekeringnemers, de verzekerden of de begunstigden die onder dat afgezonderd beheer vallen.
- Maak een afspraak met je makelaar.
- Je makelaar stelt je een aantal vragen, en houdt rekening met je financiële situatie, kennis, ervaring en risicobereidheid.
- Daarnaast bekijken jullie ook jouw spaar- en beleggingsdoelstellingen en duurzaamheidsvoorkeuren.
- Je makelaar heeft de kennis en de middelen om een beleggingsplan op maat uit te werken.
- Je makelaar zorgt voor een brede portefeuillespreiding en eventueel maximaal belastingvoordeel.
Heb je nog geen makelaar? Dan kun je hier een makelaar in je buurt zoeken.
Duurzaamheid betekent voor ons dat we op een verantwoorde en toekomstgerichte manier zakendoen en focussen op de meerwaarde die we creëren met ons dagelijks werk.
Ontdek meer over duurzaamheid bij Baloise.
Heb je een klacht? Laat het ons weten:
- via het online klachtenformulier: www.baloise.be/klachten
per e-mail: klacht@baloise.be - per brief: klachtendienst City Link - Posthofbrug 16 - 2600 Antwerpen
- telefonisch 078 15 50 56
Biedt dat geen oplossing? Dan kun je contact opnemen met de Ombudsman van de Verzekeringen: www.ombudsman-insurance.be
- per e-mail: info@ombudsman-insurance.be
- per brief: de Meeûssquare 35, 1000 Brussel
- telefonisch: 02 547 58 71