FR NL
Blogs Beleggen op korte termijn met je vennootschap: denk aan tak26
18 juli 2024 Beleggen professioneel
Beschikt je bedrijf over liquiditeitsoverschotten? Laat de kans dan niet liggen om hiermee te beleggen op korte termijn. Kies bijvoorbeeld voor een tak26- kapitalisatieproduct. Je belegt dan uiterst veilig en krijgt een gewaarborgd rendement.

Bedrijven laten vaak heel wat geld ongemoeid op een bankrekening staan. Dat is zeker niet de beste oplossing. Zo verliest het geld aan waarde door de inflatie. Ben je ondernemer en heb je je winst in een liquidatiereserve ondergebracht? Dan moet je 5 jaar wachten om die fiscaal voordelig uit te keren. In de tussentijd doe je er goed aan om dat kapitaal te beleggen. Want ook door te beleggen op korte termijn kun je een mooi rendement opstrijken. Bijvoorbeeld via een tak26-kapitalisatieproduct.

Voordelen van kortetermijnbeleggen voor vennootschappen

Een tak26-kapitalisatieproduct is voor vennootschappen om verschillende redenen interessant:

  • Je krijgt een gewaarborgd rendement. Je kunt dus perfect vooraf becijferen in welke mate je kapitaal zal aangroeien.
  • Je hebt kapitaalgarantie. Zekerheid dus. Je loopt geen risico om geld te verliezen, tenzij de verzekeraar failliet zou gaan. Maar dat scenario is uiterst onwaarschijnlijk.
  • Je betaalt geen premietaks van 4,4 %.
  • Heb je dringend cash nodig? Dan kun je het kapitaal in je tak26-kapitalisatieproduct op elk moment opvragen. Mogelijk betaal je dan wel extra kosten.

Heb je een tak26-kapitalisatieproduct voor je vennootschap?

Dan ontvang je elk jaar een overzichtelijke update over het gerealiseerde rendement van je belegging.

Nadelen van beleggen op korte termijn voor ondernemingen

Echte nadelen zijn er niet bij tak26, al komt het jaarlijkse rendement wel bij de winst van de vennootschap. Hierop betaal je dus vennootschapsbelasting.

Kortetermijnbeleggen in tak26: wat met de roerende voorheffing?

Op het rendement betaal je roerende voorheffing, maar die mag je aftrekken van de vennootschapsbelasting die je moet betalen. Een nuloperatie dus.

Je kunt bij je makelaar terecht voor beleggingsadvies op maat. Heb je nog geen makelaar? Dan vind je hier een makelaar in je buurt.

Vind een makelaar in je buurt
Invest 26 Fix

Ontdek hier alles over Invest 26 Fix, de tak26-oplossing van Baloise.

Invest 26 Fix 3 is een kapitalisatieverrichting van Baloise. Dit product is onderworpen aan Belgisch recht. De overeenkomst heeft een vooraf bepaalde looptijd. Wil je een contract afsluiten? Bekijk dan de Essentiële-Informatiedocumenten en hun bijlagen, de Technische Fiche Gewaarborgde Interestvoeten en onze Algemene Voorwaarden om je grondig te informeren over je wettelijke bescherming op www.baloise.be.

Heb je klachten?

Heb je een klacht? Laat het ons weten: 

Biedt dat geen oplossing? Dan kun je contact opnemen met de Ombudsman van de Verzekeringen: www.ombudsman-insurance.be 

 

Dit is geen contractueel document. Bijgevolg kan noch de bestemmeling noch de lezer er enig recht of voordeel uit halen. Deze gegevens worden louter ter informatie verstrekt.

Advies in beleggen en verzekeringen van Baloise
Laat meer zien