FR NL
Blogs Vraag beleggingsadvies aan je makelaar
18 juli 2024 Beleggen professioneel, Beleggen particulier
Ben je op zoek naar een aantrekkelijk rendement voor je spaargeld? Klop dan zeker eens aan bij je verzekeringsmakelaar. Hij is de ideale vertrouwenspersoon om je beleggingsadvies op maat te geven. Ontdek hier waarom.
Onafhankelijk beleggingsadvies

Een verzekeringsmakelaar is onafhankelijk.

Hij werkt samen met verschillende verzekeraars en gaat voor jou op zoek naar de oplossing die het best aansluit bij jouw behoeften en verwachtingen. Dat doet hij niet enkel voor je verzekeringen, maar ook voor je beleggingen. Want je kunt perfect beleggen via een verzekeringsproduct.

Vertrouwenspersoon voor je beleggingsadvies

Je verzekeringsmakelaar is een vertrouwenspersoon.

Samen met jou overloopt hij jouw wensen als belegger: hoeveel, hoe vaak en hoelang wil je beleggen? Met welk doel wil je beleggen? Ook polst hij naar:

  • je kennis over beleggen
  • risicobereidheid
  • duurzaamheidsvoorkeuren en
  • je persoonlijke en financiële situatie.

Met al die informatie bepaalt je verzekeringsmakelaar je beleggingsprofiel, en krijgt hij een duidelijk beeld van je verwachtingen en behoeften als belegger. Uiteraard kun je ook met al je vragen hierover bij je makelaar terecht.

Persoonlijk advies over beleggen

Vervolgens werkt je verzekeringsmakelaar een voorstel op jouw maat uit, dat naadloos past bij je beleggersprofiel en je financiële situatie. Hij legt je van naaldje tot draadje uit welke beleggingsoplossingen voor jou interessant kunnen zijn. Daarbij schenkt hij onder andere aandacht aan de volgende aspecten:

  • Waarin beleg je precies?
  • Hoe duurzaam is je belegging?
  • Hoelang loopt je belegging? Je kunt bijvoorbeeld ook beleggen op korte termijn.
  • Hoe risicovol is je belegging?
    • Kies je vooral voor zekerheid, en geniet je kapitaalbescherming en/of een gewaarborgd rendement?
    • Of beleg je via jouw beleggingsverzekering in fondsen? Dan krijg je mogelijk uitzicht op een hoger rendement, maar neem je ook wat meer risico. Je hebt dan geen garanties.
  • Welke kosten betaal je voor je belegging? 
  • Kun je je belegging vroegtijdig stopzetten, bijvoorbeeld omdat je dringend cash nodig hebt?

Je makelaar is niet alleen je vertrouwenspersoon, maar ook je sparringpartner als het over beleggen gaat. Heb je vragen, stel ze meteen aan je makelaar. Hij geeft je vanuit zijn ervaring en expertise gefundeerd beleggingsadvies.

Opvolging van je belegging

Eenmaal je belegging loopt, krijg je van je verzekeringsmakelaar regelmatig een update.

Zo blijf je continu op de hoogte van de status van je belegging. Je hoeft je geen zorgen te maken over de opvolging van je investeringen: laat dat aan specialisten over!

Wijzigt je persoonlijke of je vermogenssituatie?

Bijvoorbeeld door een huwelijk, aankoop van een woning, pensionering of een overlijden? Contacteer dan meteen je makelaar. Hij kent jou sowieso al goed en bekijkt samen met jou of je je belegging best aanpast of niet.

Contacteer dan meteen je verzekeringsmakelaar. Je kunt bij je makelaar terecht voor beleggingsadvies op maat. Heb je nog geen makelaar? Dan vind je hier een makelaar in je buurt.

Vind een makelaar in je buurt
Beleggingsoplossingen
Heb je klachten?

Heb je een klacht? Laat het ons weten: 

Biedt dat geen oplossing? Dan kun je contact opnemen met de Ombudsman van de Verzekeringen: www.ombudsman-insurance.be 

 

Dit is geen contractueel document. Bijgevolg kan noch de bestemmeling noch de lezer er enig recht of voordeel uit halen. Deze gegevens worden louter ter informatie verstrekt.

Advies in beleggen en verzekeringen van Baloise
Laat meer zien